Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 04:07 - 6.50 ч.Тръмп набира преднина в САЩ.В колко часа ще затворят избирателните секции в различните щати. 4ичо Сам ще се буди до баба Хилари или до дЕдо Доналд? Кога
Автор: natashav Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1876 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 09.11.2016 07:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Доналд Тръмп нанесе съкрушителен удар срещу опонента си от Демократическата партия Хилари Клинтън, печелейки президентските избори в два от ключовите щати в надпреварата – Флорида и Северна Каролина.
image Президентските избори в Съединените американски щати са към своя край, и докато продължава преброяването на гласовете от отделните щати, повечето медии в страната прогнозират победа за кандидата на Републиканската партия – Доналд Тръмп.
Към 6.50 ч. бг. вр. в 41 от 50 щата,
Кандидатът на РП Доналд Тръмп печели 244 електорални гласа, а опонента от ДП Хилъри Клинтън - 209 електорални гласа.
   270 електорални гласа гарантират президентския пост на онзи, който ги завоюва. Резултатът се променя на всеки 10-тина минути. Общ брой електорални гласа е 538.
  Тръмп печели 244 електорални гласа в 22 щата:
Флорида, Северна Каролина, Айова, Охайо, Луизиана, Алабама, Кентъки, Индиана, Западна Вирджиния, Мисисипи, Южна Каролина, Тексас, Канзас, Северна Дакота, Южна Дакота, Тенеси, Оклахома, Уайоминг, Небраска, Мисури, Айдахо, Юта.

==========
Към 6.30 ч. бг.вр.
в 39 от 50 щата, Кандидатът на РП Доналд Тръмп печели 222 електорални гласа, а опонента от ДП Хилъри Клинтън - 209 електорални гласа.
   270 електорални гласа гарантират президентския пост на онзи, който ги завоюва. Резултатът се променя на всеки 10-тина минути. Общ брой електорални гласа е 538.
    Тръмп печели 222 електорални гласа в 20 щата:
Флорида, Северна Каролина, Охайо, Луизиана, Алабама, Кентъки, Индиана, Западна Вирджиния, Мисисипи, Южна Каролина, Тексас, Канзас, Северна Дакота, Южна Дакота, Тенеси, Оклахома, Уайоминг, Небраска, Мисури, Айдахо.
   Клинтън има 209 електорални гласове в 17 щатa:
Ню Йорк, Калифорния, Върмонт, Ню Джърси, Ващингтон, окръг Колумбия, Масачузетс, Мериленд, Делауеър, Илинойс, Роуд Айлънд, Кънектикът, Ню Мексико, Вирджиния, Колорадо, Хаваи, Орегон.

---------
Клинтън поведе на Тръмп. Към 6.10 ч. бг.вр. резултатите от гласуването в 36 от 50 щата сочат, че Клинтън има 197 електорални гласа, а Кандидатът на РП Доналд Тръмп печели 187 електорални гласа.
-------
Към 5.30 ч. бг.вр.
в 31 от 50 щата, Кандидатът на РП Доналд Тръмп печели 168 електорални гласа, а опонента от ДП Хилъри Клинтън - 131 електорални гласа.
    Към 5.30 ч. б.вр.:
   Тръмп печели
168 електорални гласа в 17 щати:
Охайо, Луизиана, Алабама, Кентъки, Индиана, Западна Вирджиния, Мисисипи, Южна Каролина, Тексас, Канзас, Северна Дакота, Южна Дакота, Тенеси, Оклахома, Уайоминг, Небраска, Мисури.
   Клинтън има 131 електорални гласове в 14 щати:
Ню Йорк, Върмонт, Ню Джърси, Вашингтон, Масачузетс, Мериленд, Делауеър, Илинойс, Роуд Айлънд, Кънектикът, Ню Мексико, Вирджиния, Колорадо + окръг Колумбия.   Общ брой електорални гласа е 538.
270 гарантират президентския пост на онзи, който ги завоюва. Резултатът се променя на всеки 10-тина минути.
-------
Към 4.30 ч. б.в
р. Кандидатът на РП Доналд Тръмп има 137 електорални гласа, а опонента от ДП Хилъри Клинтън - 104, в 25 от 50 щата, в битката за Белия дом, която се провежда в САЩ.
  Към 4.30 ч. б.вр.
   Тръмп печели
137 електорални гласа в 15 щати: Луизиана, Алабама, Кентъки, Индиана, Западна Вирджиния, Мисисипи, Южна Каролина, Тексас, Канзас, Северна Дакота, Южна Дакота, Тенеси, Оклахома, Уайоминг, Небраска.
  Клинтън печели 104 електорални гласове в 10 щати:
Ню Йорк, Върмонт, Ню Джърси, Ва
шингтон, окръг Колумбия, Масачузетс, Мериленд, Делауеър, Илинойс, Роуд Айлънд, Кънектикът.
-----------------------------
В 1:00 българско време, врати ще затворят избирателните секции в щатите Индиана и Кентъки.
Тръмп е победил в Индиана и Кентъки.
   В 2:00 българско време, врати ще затворят избирателните секции в щатите Върмонт, Ню Хемпшър, Вирджиния, Южна Каролина, Джорджия и Флорида.

   В 2:30 българско време, врати ще затворят избирателните секции в щатите Западна Вирджиния, Охайо и Северна Каролина.
    В 3:00 българско време, врати ще затворят избирателните секции в щатите Северна Дакота, Южна Дакота, Мичиган, Илиноюз, Мисури, Канзас, Оклахома, Тексас, Тенеси, Алабама, Мисисипи, Мейн, Кънектикът, Роуд Айлънд, Пенсилвания, Ню Джърси, Мериленд, Делауер и Масачузетс
   В 3:30 българско време, врати ще затворят избирателните секции в Арканзас.
   В 4:00 българско време, врати ще затворят избирателните секции в щатите Ню Йорк, Луизиана, Уисконсин, Минесота, Небраска, Колорадо, Уайоминг, Ню Мексико и Аризона
   В 5:00 българско време, врати ще затворят избирателните секции в щатите Айова, Монтана, Айдахо, Невада и Юта.
   В 6:00 българско време, врати ще затворят избирателните секции в щатите Вашингтон, Орегон, Калифорния и Хаваи.
   Последни, в 7:00 българско време, врати ще затворят избирателните секции в Аляска. ---------
image
------

Победа на Тръмп в Охайо и Норд Каролайна!
Тръмп трябва да спечели всички щати останали по източното крайбрежие и да опита да открадне поне един-два от твърдите бастиони на демократите на запад.
Тръмп току-що добави и Луизиана?
Двете Дакоти, Небраска, Канзас, Тексас и Уайоминг също са за Тръмп.
Води и в Ню Мексико и в Колорадо. Обикновените американци гласуват за Тръмп.
 
Около океаните ще сe решат нещата.

Интересно, че в във Флорида почти всички кубински испано са за Тръмп, а другите испано cа за Клинтън.

------

9 Ноември 2016 | 03:39. Предварителните резултати от президентските избори в САЩ показват, че от 16 щати:
 
Тръмп печели 66 електори в 8 щати:
Кентъки, Индиана, Южна Каролина, Западна Вирджиния, Оклахома, Тенеси, Алабама и Мисисипи.
  
Клинтън печели 68 електори в 8 щати: Върмонт, Илинойс, Мериленд, Вашингтон, Делауер, Ню Джърси, Роуд Айлънд и Масачузетс.
---------
  Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън печели с голямо мнозинство изборите за президент на страната в задморската територия на САЩ Гуам.
Гласуването обаче няма гласове в електоралната колегия.

----------------------------------
00:32 - Смешен (ФЕДерален) плач, Автор: ilchev Категория: Други  
  Настоящите президентски избори в САЩ отвориха много теми и спорове между люде, повече или по-малко запознати с американската политическа и (най-вече) властова система. Митът, че "най-силният" човек в САЩ (респективно, на планетата) е американският президент, продължава упорито да бъде радухван от свои и чужди.
   Истината, както знаем е малко по-различна.
   Съдбата на американската нация (колкото и условно да е това определение) винаги се е решавала от Сената. Всеки един американски сенатор има 10-торно повече власт в своя щат от президента или който и да е от министрите на правителството. Затова и много сенатори в американската история, упорито са отказвали през годините да се кандидатират за президент и да се превърнат от хора с реална власт, в (под)изпълняващи.
   Но на кого?
   Икономиата на САЩ, която дава курс и на световната такава (заедно с Пекин и Брюксел, а след няколко месеца вече и Лондон) пък има "две кули" на управление - от една страна Конгреса и по-конкретно Сената, а от другата вездесъщата Уолстрийт и т. нар. Центарлна банка/Федерален резерв (ФЕД) на САЩ - сбор от частни банки, някои от които, имат право да определят основния лихвен процент и да печатат долари за американското правителство срещу лихва. През 1913 г. след масирана десетгодишна кампания водена от Рокфелер, Дж. П. Морган и специално пристигналия за целта немски банкер Пол Варбург, се стига до п
одписването от президента Уудроу Уилсън на Акта за Федералния резерв на САЩ, който да изпълнява ролята на Централна американска банка
  
Оттук нататък, ако остане време се чува и гласът на президента, който пък се съобразява с многобройните лобистки интерси, на международните конгломерати, с чиито пари е била финансирана кандидатпрезидентската му кампания.
Всъщност, от всички т. нар. "Велики сили", а те несъмено са именно такива, единствената, в която президентът има реална власт е Русия (а вече и Турция, въпреки, че не се знае докога "у комшолъка" ще е така), но там манталитета е друг и действат други закони. Или, за да сме по-коректни, други порядки.
   Средностатистическият американец не се интересува от това, дали светът се страхува и уважава страната му.
   Средностатистическият американец е прагматичен (и именно, заради това страната му просперира, а светът се страхува от нея). Средностатистеският руснак пък предпочита да пие евтин антифриз, но когато пътува някъде по-широкия свят и не щеш ли срещне някой французин, англичанин или германец, да речем и гордо им се представи, че е "руский" франсето, островитянинът или швабата патетично да възкликнат, "оооо, уи/йес, ъф корс/я, я!"
 (многозначително поклащайки глава и упорито цъкайки с език). Ето, това така бленувано от руснаците "ОООО", от устата на чужденците чертае и разделителните линии в манталитета на "братята" славяни и американските ни "брадъри".
   Затова се замислете или най-добре ще е да вземете направо да се ядосате, поне веднъж в българското си оцеляване, че ЦИК за пореден път се подигра с цял народ, защото каквото и да си говорим и независимо дали някой ще го признае или не повечето от вас, които четете това сте гласували на този референдум, и сте гласували за промяна, защото ви е писнало. Но на някои не им пука за вас и за вашия гняв, и за изгнилия ви български живот.
   А дали чичо Сам утре ще се събуди до баба Хилари или до дЕдо Доналд, все тая. И
 за (х)американците и за света, че и за вас, мили българи. Така или иначе, който и да смени Обама в "Кръглата къща", все ще си получава заплатата от Уолстрийт.

-



Гласувай:
5



1. kunkata - 6:54 CNN
09.11.2016 06:54
T - 232, C - 209
цитирай
2. natashav - На този етап вече е ясно, че белите американски избиратели са предпочели Доналд Тръмп за президент, а Хилъри Клинтън получава силна подкрепа сред чернокожите и
09.11.2016 07:40
На този етап вече е ясно, че белите американски избиратели са предпочели Доналд Тръмп за президент, а Хилъри Клинтън получава силна подкрепа сред чернокожите и латиноамериканците.
kunkata написа:
T - 232, C - 209

цитирай
3. natashav - Доналд Тръмп се оплака, че машините за гласуване в редица случаи прехвърлят бюлетините за републиканците към демократите. „Има данни, че хората гласуват за репу
09.11.2016 07:56
Доналд Тръмп се оплака, че машините за гласуване в редица случаи прехвърлят бюлетините за републиканците към демократите. „Има данни, че хората гласуват за републиканците, а бюлетините им отиват за демократите. Съобщават, че това се случва на различни места. С други думи, машината за гласуване, в която пускате бланка за републиканците, я регистрира за демократите. Има вече много жалби по този повод”, каза той.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: natashav
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 122424
Постинги: 45
Коментари: 100
Гласове: 277
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930